Дънни платки на Hewlett-Packard с висок риск от срив

Неочакван риск от срив 

От компанията Hewlett-Packard са регистрирали множество случаи на проблеми, свързани с дънните платки на популярната си серия настолни компютри Pavilion. За удовлетворяване на изискванията на клиентите си, от компанията предлагат удължаване на гаранционният срок с една година. По този начин се надяват да успеят да компенсират възможни проблеми, съобщи Computerworld.

Точният проблем

Сериите Pavilion Slimline S5660f, Pavilion Elite HPE-4xx и Pavilion P66xx, представени на пазара през месец Юни и месец Юли на 2010год. може да са снабдени с не достатъчно надежни дънни платки. От компанията е изпратен E-mail, до всички клиент, в който е обяснено, че такъв риски съществува и че едни от признаците на дефектирала състема са липсата на  графична поддръжка при стартиране на системата и непрестанни рестартирания.

Удължаване на гаранцията

В интернет е публикуван документ, който описва кои серийни номера са засегнати и детайла информация за поведението на дефектиралите дънни платки и удължаването на гаранционният срок. От Hewlett-Packard заявяват, че засегнатите системи не са много на брой и че те ще поемат разходите по доставката на вече ремонтираните компютърни системи за тяхна сметка. За жалост от тези услуги ще могат да се възползват само клиените от САЩ и Канада.

Опасни ли са дефектиралите дънни платки

Oт компанията не коментират рисковете за загуба на информацията съхранявана на дефектирала компютърна система, както и опаснстта от възникване на пожар в следствит на повредена дънна платка.

Вашият коментар